SH - JALAN CINTA KENALI ALLAH 2

SH - JALAN CINTA KENALI ALLAH 2

 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


" JALAN CINTA KENALI ALLAH 2
"

JALAN CINTA KENALI ALLAH 2

.
JCKA 2 adalah lanjutan daripada program JCKA. 
.
.

.

Jika kita melihat ke dalam al-Quran kita akan mendapati bahawa hanya 3% adalah perintah dan larangan.

Manakala 97% Al-Quran mengajar adab dan akhlak, hubungan antara Manusia dan Allah, hubungan sesama manusia, tujuan hidup, pengenalan kepada Allah, sejarah orang-orang terdahulu, solusi kehidupan, terapi Al-Quran dan banyak lagi tema lain.

.

Namun mengapa bila kita bercerita pasal agama banyak berkisar tentang hukum. Ini boleh, ini tak boleh, haram, halal, ini salah dsb. Ia menyebabkan orang yang baru nak berjinak-jinakkan diri untuk belajar agama merasa seperti sedang diaudit, dihakimi dan merasa kekok. Serba salah, serba tak kena.

.

Cara terbaik untuk sampaikan dan mendapat mesej dalam Al-Quran yang 97% ini ialah dengan laluan dan Bahasa CINTA. Barulah hati mudah terbuka. Barulah ilmu mula meresap masuk. Barulah kefahaman mekar di kalbu.

.

Saya belajar laluan ini dari guru saya Sidi (Shaykh Muhammad Said Al-Jamal. Imam, Kadi, Hakim, Healer dan guru dari masjidil Aqsa. Wali Qutub zaman ini.) Beliau telah mengislamkan ribuan manusia di US yang lahir sebagai non-muslim. Bahasa cinta ini tak akan mungkin tertahan panahannya. Ia akan mencairkan dan melembutkan hati yang keras. Kaedah yang sama bagaimana Islam berkembang di Tanah Melayu seribu tahun dulu.

.

Apabila Allah diperkenalkan dengan Bahasa cinta maka hati manusia akan jatuh cinta berkali-kali dengan yang Maha Cinta. Apabila seorang hamba sudah jatuh cinta dengan penciptanya maka segala perbuatan dan akhlaknya adalah atas dasar cinta. Tiada lagi paksaan dalam agama. Apapun yang diberikan oleh Rabnya menjadi indah belaka. Hidup akan menjadi tenang dan bahagia. Bukankah ini yang kita mahu?

.

Sudah-sudahlah kita berpuluh tahun hidup tonggang tebalik beribadat namun hakikatnya kita tidak kenal pun Siapa yang kita sembah. Marilah kita mulakan perjalanan mengenali Sang maha Cinta melalui jalan cinta. Mengenal siapa yang kita sembah. Supaya hidup lebih bermakna.

.

Jika anda tidak tahu, tidak pandai, baru nak bermula, banyak dosa, rasa diri tidak layak, malu dan segan. Inilah jalannya. Kami siap jadi alat Allah untuk membimbing sahabat kembali with mercy.

.

Marilah kita sahut panggilan Allah ini dengan BIG YES. Ya Allah kami datang. Moga kita tidak tergolong di kalangan mereka yang di akhirat kelak menyesal kerana surat jemputan sudah datang namun kita menolak dengan pelbagai alasan dan bertangguh-tangguhan.

.

Program bimbingan rohani untuk sahabat yang baru  “ JALAN CINTA KENALI ALLAH 2 “akan bermula pada 24 Ogos 2023.

.

Format pengajian adalah di dalam Online Platform. 

.
Jangkamasa Program : 24 Ogos - 26 Nov 2023
Sesi Live Zoom :
Kuliah Spiritual : Ahad 8-11pm 
Kuliah Asmaul Husna : Sabtu 6.30 - 8.30 am
Group Zikir : Setiap hari (4.15-5am)
Mahar : Bulanan (RM 195 X 3) atau Bayaran penuh RM 555


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
"JALAN CINTA KENALI ALLAH 2” (Bulanan)
"JALAN CINTA KENALI ALLAH 2” (Penuh 3 bulan)
JUMLAH

Kupon Diskaun

Masukkan kod kupon di bawah (jika ada) dan tuntut!

JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN


BUTIRAN PESERTA

BUTIRAN PEMBAYARAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel smartiqgrp@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaSIQ Skills Resources
No. Akaun21245760049161
Buka RHBNow  


Maklumat Peniaga

SIQ HEALING CENTRE
smartiqgrp@gmail.com
+60174757992