INFO PRODUK LUVHEAL

INFO PRODUK LUVHEAL

INFO PRODUK-PRODUK LUVHEAL

INOVASI PERUBATAN BERASASKAN TUMBUHAN DARI LANGIT DAN SYURGA (BIDARA)

Bicara Bidara di dalam Al-Quran dan Hadis

Bidara merupakan pohon yang disebutkan dalam Al-Quran sebanyak 4 kali iaitu dalam surah Al-Waqiah (56:28), Saba (34:16), Al-Najm (53:14) dan Al-Najm (53:16) dan juga disyarahkan dalam beberapa hadis akan kebaikannya dan kegunaannya.

Bidara antara pohon di langit dan di syurga yang dimuliakan dan mempunyai banyak khasit. Sabda Rasulullah saw.
“Barang siapa menebang pohon bidara maka Allah akan membenamkan kepalanya dalam api neraka”

Dari ayat-ayat Al-Quran dan hadis ini maka innovasi aromaterapi dan perubatan berasaskan Bidara dihasilkan.

Moga dengan mengamalkan sunnah ini membawa kita kepada cintanya Rasul dan kesihatan fizikal, mental, emosional dan spiritual.1) HEALING OIL 

Healing Oil berasaskan Sidr (Bidara) merupakan tumbuhan sunnah yang tidak digemari oleh makhluk halus selain daripada itu ia juga mengandungi duri-duri yang menyakitkan mereka. Ia berfungsi sebagai "First Aid Kit" Covid Spiritual yang sedang melanda dan dibotolkan dalam bentuk yang mudah dibawa kemana-mana samada dalam handbag, beg sekolah, beg komputer mahupun untuk kegunaan dirumah.
Minyak yang beragin lembut ini sesuai dipakai untuk masalah pening, sakit-sakit badan, sakit kepala, sakit perut, mual, mabuk, mengantuk ketika belajar dan dsb. Boleh dipakai oleh dewasa dan kanak-kanak. 

Diformulakan dengan bau 7 jenis berry harum dan terasa seperti memakai haruman dan berbeza dengan tipikal minyak berangin. 

Cara Pemakaian :
1) Pasang niat semoga Allah Ya Hafiz Ya Mani' Ya Muhaimin mengeluarkan dab menjaga diri kita zahir dan batin dari gangguan makhluk halus yang cuba mengganggu
2) Bacakan selawat
3) Sapukan ke bahagian yang sakit 
4) Juga boleh dituliskan kalimah Allah di tempat yang sakit tersebut
5) Yakin Allah yang Maha Menyembuhkan dan Healing Oil ini hanyalah alat dan asbab ikhtiar penyembuhan.

Order Healing Oil di sini 


2) - 7) HEALING WASH

Healing Wash berasaskan Sidr (Bidara) merupakan tumbuhan sunnah yang banyak khasiatnya. Di antaranya ialah ianya  Anti Oksidan, Anti Bakteria, Anti Septik, Anti Inflamasi , Anti Keradangan, Anti Kanser dan Anti Tumor. Kuasa pembersihannya merangkumi pembersihan luaran juga dalaman.

Mengandungi 4 jenis wangian dan fungsi :

  • Healing Wash Cleansing (Kuning) - Gel Mandian berharuman 7 jenis Limau dan citrus ini berfungsi membersihkan  jenis gangguan dalam bentuk mandian harian setelah bekerja dan menghabiskan urusan seharian di luar rumah. Ia juga bagus untuk fungsi Minda dan mengaktifkan saraf-saraf yg lemah. Ini adalah amalan turun terumun nenek moyang kita untuk mandi limau dalam pelbagai bentuk perubatan. Ia boleh di gunakan seisi keluarga.
  • Healing Wash Recharging (Hijau) - Gel Mandian berharuman English Lavender dan Syifa Bidara ini berfungsi membersihkan dan memurnikan aura negatif dan energi yang berat dalam bentuk mandian harian. Ia juga memberikan kesan rawatan Minda yg lesu setelah seharian bekerja atau belajar. Bau Lavender memberikan lebih rasa tenang, lebih segar dan bertenaga selepas mandian. Ia boleh di gunakan seisi keluarga.
  • Healing Wash Boosting (Oren) - Gel Mandian berharuman Tangerine ini berfungsi memberikan energi dan menaikan mood dan cahaya si pemakai. Ia memberikan rasa bersemangat dan ceria untuk memulakan hari. Ia  membantu menyiapkan minda untuk fokus dalam pembelajaran dan merangsang memori. Bau Ia boleh di gunakan seisi keluarga terutama untuk anak-anak sebelum ke sekolah.
  • Healing Wash Looving (Pink) - Gel Mandian berharuman Rose ini berfungsi memberikan ketenangan, menaikkan rasa cinta, membersihkan energi, mencantikkan kulit dan rambut. Energi dimurnikan,menaikan seri dan cinta si pemakai. Ia juga dapat membersihkan gangguan terutama yang berkaitan dengan jin betina. 

Didatangkan dalam 2 saiz iaitu 120ml dan 500ml adalah satu bentuk sokongan buat keluarga untuk membersihkan diri dari segi luaran dan juga dalaman. 

Kebaikan Healing Wash  :
1) Aura Ketenangan Jiwa dan Minda.
2) Memberi kesegaran dan keselesaan tubuh badan.
3) Membantu dan melegakan masalah kulit dan kegatalan
4) Membantu mengurangkan gangguan mistik dan pelbagai lagi dengan izin Allah.


Cara Penggunaan Healing Wash  :

1) Niat dalam hati dengan doa mohon penyembuhan dari Allah.
2) Siram air dari kaki ke kepala.
3) Sapukan dan ratakan ke seluruh badan.
4) Biarkan selama seminit dibahagian anggota badan yang dirasakan perlu.

5) Bilas dengan air secukupnya.

Seandainya terdapat alahan menyebabkan kulit seumpama bintik2 merah akan berlaku atas beberapa faktor dengan izin Allah :
1) Bilasan dengan air tidak cukup kerana kulit yang sensitif.
2) Kesan pemulihan kerana pH sabun 9.0 telah mengimbangi pH kulit pH5.5 agar lebih natural.
3) Faktor gangguan 3S saka santau sihir. (Hanya empunya diri yang tahu). Untuk kes begini istiqamah teruskan mandi dgn Healing Wash ini terus terus pergantungan kepada Allah.
4) Namun pemakai boleh juga memilih untuk bertukar ke Delicate Healing Wash yang formulanya lebih lembut. 

Order Healing Wash di sini 


8) DELICATE HEALING WASH 
Diformulakan dengann formula yang lebih lembut berbanding Healing Wash. Sesuai juga untuk digunakan sebagai Pencuci wanita dan mandian untuk mereka yang berkulit sensitif. Baunya yang lembut dan wangi kekal lama dan menyegarkan.

Kelebihan Delicate Healing Wash apabila digunakan :

o Memberikan kesegaran dan kebersihan sepanjang hari
o Diformulakan khas bagi wanita untuk membersihkan bahagian luar feminin tanpa sebarang gangguan dan was-was
o Merapat dan memutih bahagian feminin wanita
o Sangat disyorkan penggunaan ketika didatangi haid
o Sangat sesuai dan lembut untuk kulit sensitif
o Membantu mengatasi masalah Haid tidak teratur / lancar
o Masalah huhungan kelamin suami isteri
o Boleh dijadikan ikhtiar bagi yang masih belum mendapat jodoh
o Membantu masalah bau badan bagi lelaki dan perempuan
o Menjaga PH bahagian wanita dengan sempurna tidak mengeringkan
o Mandi dan cucian yang sangat disyorkan untuk wanita ketika haid
o Mandi dan cucian bagi kanak-kanak yang ada masalah kulit sensitif dan ekzema.

"Dari Aisyah RA bahwa "Asma ' bertanya kepada Nabi saw tentang mandi wanita haidh. Maka beliau bersabda, "Salah seorang dari kalian hendaklah mengambil air dan daun bidara, lalu engkau bersuci, lalu membaguskan bersucinya."

(HR. Bukhari & Muslim) 

Daripada ‘Aisyah: Bahawa Asma` bertanya Nabi s.a.w. mengenai mandi wanita haid. Sabda baginda:
“Hendaklah seseorang kamu mengambil air dan daun bidaranya, dia bersihkan dengan sebaiknya. Kemudian dia curahkan air ke atas kepalanya dan menggosoknya betul-betul sehingga sampai ke akar rambutnya. Kemudian dia siram ke atas kepalanya air. Kemudian dia ambil kapas yang bercampur kasturi dan dia bersihkan dengannya”. Kata Asma`: Bagaimana (cara) dia bersihkan dengannya? Sabda Nabi: Subhana Allah!! Bagaimana engkau hendak bersihkan dengannya?!!. Kata ‘Aisyah: Seakan dia menyembunyikan perkara itu (Dia memperlahankan suaranya agar hanya didengar oleh Nabi s.a.w tetapi tidak didengar oleh orang lain). (Sabda Nabi): “Engkau ikuti kesan darah”. Dia bertanya (pula) tentang mandi junub. Sabda Nabi: “Hendak dia (seseorang perempuan) mengambil air dan bertuhur (berwuduk) serta mengelokkan tuhur (wuduk) itu atau menyempurnakan tuhur. Kemudian hendaklah dia curahkan air ke atas kepalanya lalu menggosoknya sehingga ke akar rambut. Kemudian dia mencurahkan air ke atasnya”. Kata ‘Aisyah: “Sebaik-baik wanita, wanita Ansar, malu tidak pernah menghalang mereka bertafaqquh dalam agama. 

(Riwayat al-Imam al-Bukhari dan al-Imam Muslim.)

Order Delicate Healing Wash di sini


9) HEALING FACIAL CLEANSER

HEALING FACIAL CLEANSER berasaskan Bidara yang lembut untuk semua  jenis kulit, semua peringkat usia dan jantina. 

Kebaikan Healing Facial Cleanser Bidara ialah :

o Membersihkan secara mendalam ke dalam liang pori
o Menyegarkan kulit sambil mencuci
o Melembap sambil membersih
o Mencerah dan meratakan tona kulit
o Menanggalkan kotoran 
o Mengelupaskan sel-sel mati dengan lembut
Order Healing Facial Cleanser di sini

10) HEALING FACIAL MIST 


Berasaskan Air Mawar yang di telah di Healing kan menjadikan molekulnya diaktifkan dan cahayanya semakin menerang. Air Mawar itu sendiri adalah juga salah satu ekstrak dari bunga yang mempunyai energi yang tinggi. Ia merupakan bahan semula jadi terbaik untuk digunakan pada wajah dan kulit.

Bunga mawar yang harum dan indah, disimbolkan dengan berbagai bidang, diantaranya adalah kecantikan dan percintaan. Selain sebagai simbol percintaan, ternyata bunga mawar adalah simbol sufisme dalam kajian tasawuf. Mawar adalah bunga kegemaran Rasulullah saw dan keindahan bunga mawar selalu dijadikan perumpamaan keindahan peribadi banginda saw.

Bukan sahaja air mawar sangat menghidratkan, tetapi ia juga mempunyai faedah luar biasa yang boleh membantu kulit berseri. Air mawar secara semulajadi bersifat anti-radang dan boleh membantu mengurangkan kemerahan dan kerengsaan. Ia juga mempunyai ciri anti-bakteria dan anti-kulat semula jadi yang boleh membantu memastikan kulit anda bersih dan sihat.

Air mawar juga mempunyai sifat antioksidan semula jadi yang boleh membantu melindungi kulit anda daripada kerosakan alam sekitar. Jadi mengapa tidak berikan kulit anda cinta yang sewajarnya dan siram dengan air mawar semulajadi untuk kulit yang cantik dan berseri. 

Manfaat Air Mawar jika digunakan sebagai Facial Mist atau Toner :

o Mengecutkan dan mengatasi masalah jerawat
o Menaikkan seri muka
o Merawat kulit wajah yang terbakar (sunburn) 
o Mengecilkan pori-pori wajah
o Merawat wajah dari dalam
o Sesuai juga digunakan sebagai semburan dirambut (bagi yang berhijab)
o Membantu melambatkan prosess penuaaan
o Membantu membersihkan kulit muka (sebelum di cuci sebagai make up remover)
o Membantu melambatkan prosess penuaaan
o Melembapkan kulit
o Mengekalkan kelembapan kulit di kawasan bawah mata
o Ketika mengantuk ketika belajar atau bekerja, boleh digunakan sebagai semburan wajah.

Cara Pemakaian :

1) Pasang niat semoga sebagaimana Allah swt cantikkan kejadian rupa paras kita mohon Allah cantikkan juga akhlak mencontohi keperibadian baginda Rasulullah saw dengan mengambil keberkahan pemakaian bunga kegemarannya.
2) Bacakan selawat
3) Pejamkan mata
4) Spray secara lawan jam mengikut putaran tawaf di Kaabah.
5) Yakin Allah yang Maha Menyembuhkan dan Healing Oil ini hanyalah alat dan asbab ikhtiar penyembuhan.
11) BIDARA FOOD 

Bidara mempunyai pelbagai khasiat yang sudah diceritakan dalam hadis dan kajian-kajian saitifik juga menyokong kepada amalan ini.

Diantara ciri-ciri Bidara ialah :
a)     Anti Oksidan
b)     Anti Bakteria
c)     Anti Septik
d)     Anti Inflamasi / Anti Keradangan
e)     Anti Kanser
f)      Anti Tumor

Di antara Khasiat Bidara ialah :
a)     Merawat gangguan sihir dan jin.
b)     Meningkatkan Immunisasi untuk melawan penyakit
c)     Mempercepatkan penyembuhan luka
d)     Merawat mencantikkan kulit (anti penuaan, pencerah, pelembap dan menganjalkan)
e)     Membantu merawat ketumbuhan, kanser dan keradangan
f)      Mengawal dan menstabilkan kadar gula dalam darah
g)     Menurunkan kolestrol
h)     Menyembuhkan buasir
i)      Penjagaan kesihatan wanita
j)      Mempercepatkan pertumbuhan rambut

Al Qurtubi menceritakan daripada Wahab untuk mengubati Sihir:
“ Diambil 7 helai daun bidara ditumbuk halus lalu dicampurkan air dan dibacakan Ayat Kursi dan diberi minum pada orang yang terkena sihir tiga kali teguk dan baki airnya diguna untuk mandi ,Insya Allah akan hilang sihirnya”. “Dan diutamakan membaca Qul A’uzubil Falak ,Qul A’uzubirabinnas juga ditambah Ayat Kursi kerana ayat-ayat itu dapat mengusir Syaitan.”
Hadis Sahih Bukhari

Cara Minum :
a) Niat mohon kesembuhan kepada Allah.
b) Bacalah Al Fatihah dan ayat Syifa' Al-Quran.
c) Titiskan 7titis dalam air atau titis terus atas lidah dan minumlah setiap pagi dan petang atau bila-bila masa.

Order Bidara Food di sini


11) BIDARA FOOD HEMPEDU BUMI

Selain daripada kebaikan Bidara seperti yang dinyatakan diatas, Bidara Food Hempedu Bumi ada khasiat tambahan Hempedu Bumi. 

Hempedu bumi sudah diuji sebagai rawatan alternatif bagi mengurangkan kesan akibat jangkitan virus Covid-19. Berdasarkan Kajian Kementerian Kesihatan Thailand ia boleh meredakan penyakit Covid-19 dalam tempoh 3 hari. Selain daripada itu tumbuhan ini merupakan tumbuhan yang boleh memberikan analgesik iaitu dapat mengurangkan rasa kesakitan (berfungsi sebagai pain killer semulajadi). 

Khasiat hempedu bumi atau dikenali dengan panggilan 'akar cerita' bukanlah satu penemuan baharu. Ia digunakan secara tradisional oleh pelbagai masyarakat sejak turun-temurun. Pelbagai faedah yang boleh didapati daripada herba itu menyebabkan para saintis berusaha mengkajinya agar dapat dimanfaatkan sebagai ubat moden yang boleh didaftarkan penggunaannya. Hasil Kajian penyelidikan dari Universiti Malaya mengenai hempedu bumi.

Antara Khasiat Hempedu Bumi :
1. Menurunkan paras gula
2. Perlindungan fungsi hati
3. Mengurangkan jangkitan saluran pernafasan
4. Mengurangkan sakit sendi (artritis)
5. Mengurangkan kolitis ulseratif
6. Merawat demam dan selesema
7. Merawat Cirit-Birit
8. Berpotensi untuk digunakan sebagai agen antikanser, antihipertensi, antibakteria, antiviral, antimikrobial, antiparasitik, antivenom, antitrombotik, immunostimulan, antioksida dan antiinflammatori.
9. Boleh dijadikan julap iaitu ubat pencuci perut.
10. Merawat gigitan ular.
11. Membantu kitaran haid yang tidak teratur.
12. Menurunkan darah tinggi.
13. Boleh merawat luka dalaman
14. Meningkatkan pertahanan badan dan ciri melawan virus.
15. Mengelak pengumpulan kolesterol pada salur darah. Sesuai dimakan oleh mereka yang mempunyai kolesterol tinggi.
16. Melancarkan pembuangan air kecil.
17. Meneutralkan toksin.
18. Mengurangkan masalah gout.
19. Meningkatkan prestasi buah pinggang.
20. Mempercepatkan pembakaran lemak.


13) SIDR ESSENTIAL OIL


Essential Oil Bidara terbahagi kepada 6 jenis :

a) FRESH & FRUITY (SEGAR & BERBUAH-BUAHAN)
- Uplifting Scent - Fresh Aroma - Purifies -  Reduce Stress - Mood-improving - Stress Relief - Reduce Anxiety - Calming - 
- Wangian yang Menaikkan - Aroma Segar - Membersihkan - Mengurangkan Tekanan - Memperbaiki Mood - Melegakan Tekanan - Mengurangkan Keresahan - Menenangkan -

Pilihan Harumannya ialah :
- Aura 7 Berry
- Aura 7 Buah 
- Aura Kanda Dinda
- Aura 7 Kasturi
- Aura 7 Limau
- Lemon King
- Potion 19
- Utrujjah


b) WOODY & SWEET (KEKAYUAN & MANIS)
- Grounding & Stabilizing - Rich Aroma - Spiritual - Calmness - Stress Combat - Focus - Relaxation -
- Pembumian & Penstabilan - Aroma Kaya - Kerohani - Ketenangan - Menangani Tekanan - Fokus - Relaksasi -

Pilihan Harumannya ialah :
- Amber Oud
- Bidara Raudhah
- Coffee Oud
- Mendam Berahi
- Aura 7 Caramel
- Aura 7 Gaharu
- Aura Madinah
- Black Oud
- Raudhah Dx
- 1001 Arabian Nights
- Agarwood Bakhoor
c) FRESH COOL & FLOWERING (SEJUK SEGAR & BERBUNGA)
⁃ Skin beauty - High Frequency - Purifies - Calming - Reduce Depression - Soothing & Cooling effect -  Spiritual-Aura Therapy  - Mood Uplifting -
⁃ Kecantikan kulit - Frekuensi Tinggi - Memurnikan - Menenangkan - Mengurangkan Kemurungan - Kesan Menenangkan & Menyejukkan - Terapi Aura Rohani  - Meningkatkan Mood -

Pilihan Harumannya ialah :
Potion 18
Potion 255
Puteri Gunung Ledang
Vallaris Kesidang
Aura Bunga Rampai
 
d) HERBAL & FRESH (HERBA & SEGAR)
- Fresh Leaf & Herbal Scent - High Frequency - Unique - Calming - Better Sleep - Relaxation - Alternative Treatment (Ruqyah) -
Negative Energy Cleansing -
- Wangian Herba & Dedaun Segar - Frekuensi Tinggi - Unik - Menenangkan - Tidur Lebih Nyenyak - Relaksasi - Rawatan Alternatif (Ruqyah) - Pembersihan Tenaga Negatif -

Pilihan Harumannya ialah :
Aura 7 Duri
Aura 7 Herba
Aura Syifa Bidara 
Order Essential Oil di sini
 
e) FLOWERING & BLOOMING (BERBUNGA dan MEKAR)
- Sweet Floral scented - Skin & Hair Beauty - Romantic - Reduced Anxiety - Calmness - Purification - Aura therapy booster - Peaceful Mind - 
- Wangian Manis Bunga - Kecantikan Kulit & Rambut - Romantik - Mengurangkan Kebimbangan - Ketenangan - Pemurnian - Penggalak terapi aura - Fikiran yang Damai -

Pilihan Harumannya ialah :
Aura 7 Bunga
Aura 7 Rose
Aura Dinda Kanda
Harum Sedap Malam
Damask Rose
Amber Rose
Geranium Rose
Sakura
Forbidden Rose
Orchid Blossom
Turkey Rose
Bulgarian Rose

Order Essential Oil di sini
 
f) ALL IN ONE  (SEMUA DALAM SATU)
Potion 77
Kombinasi dari 11 jenis 7 Aura Essential Oil.
Aura 7 Kasturi - Aura 7 Gaharu - Aura 7 Bunga - Aura 7 Caramel - Aura 7 Rose - Aura 7 Limau - Aura 7 Herba - Aura 7 Buah - Aura 7 Berry -  Aura 7 Bunga Rampai - Aura 7 Duri - 

Cara penggunaan Essential Oil:
Mandian: 7-27 titis kedalam baldi mandian untuk bilasan terakhir.
Urutan: 7-17 titis dicampur dengan minyak zaitun dan seumpanya.
Diffuser: 17-27 titis kedalam air.
Perfum : Titiskan di pergelangan tangan dan sapukan di nadi, belakang tengkuk, bawah telinga dan di man-mana kawasan yang selalu diganggu.
Lain-lain : Boleh juga dicampurkan dengan air dan dijadikan air semburan (mist) 

14) FACIAL SERUM 4 IN 1 

BENEFITS #1 - Protects the skin against inflammation and melanin synthesis induced by both pollution and Uvs exposure. The number of spots is decreased within 2 weeks. After 2 months treatement , 96% of users observe a decrease of dark spots.

BENEFITS #2 - After 28 days use the dermis is re-densified, skin firmness and thickness are improved, the skin appears younger and the contours of the face are redefined. Density of the dermis before treatment – on the left. After 28 days treatment – on the right.

BENEFITS #3 - Tightening effect on the collagen fiber network15 minutes after being applied, cutaneous relief is smoothed out and wrinkles are filled in.

BENEFIT #4 - It works by inhibiting melanin product and endothelin activity. To protect cell membranes against lipid peroxidation. Decreasing coloration of dark spots (hyperpigmentation).

BIDARA FACIAL SERUM 4in1 10ml

Lightening & Whitening

Anti Dark Spot

Anti Pigmentation

Anti Wrinkle


Bahan aktif.

✅argan oil

✅7 bunga oil

✅bidara oil

✅grapeseed oil 

✅hemp seed oil 

✅sunflower oil

✅tea tree oil


Cara Pemakaian :

a) Goncang sebelum buka

b) Picit tiub dan titis setitis pada hujung jari dan ratakan pada bahagian muka.

c) Biarkan ianya meresap dalam 5minit.

d) Kebiasaannya 3-5titis cukup utk semua bahagian muka.